Berkenplas, Schiermonikoog

Design and Construct Helofytenfilter, Berkenplas, Schiermonikoog

Ism Brinkvos Water bv

 

Randvoorwaarden

 

Locatie: Schiermonnikoog

Grondsoort: nvt

Oppervlakte:  filter ca. 600 m2

Opdrachtgever: BrinkvosWater in opdracht van Wetter skip Frieslân
 

AANLEIDINGpresentatieblad1klein

Schiermonnikoog is een toeristische trekpleister. De prachtige natuur, het leuke dorp en de rust zorgen ervoor dat het eiland vooral bij ouderen en

jongen gezinnen erg in trek is. Naast het ruige strand is er ook een rustige zoet waterplas namelijk de Berkenplas. De Berkenplas is de plek bij uitstek waar kleine kinderen heerlijk en onbezorgd kunnen spelen.

De laatste paar jaren is de waterkwaliteit echter achteruit gelopen. Vooral bij warme zomers is het niet meer verantwoord om kleine kinderen hierin te laten spelen. Voor het waterschap was dit de reden om te kijken naar de mogelijkheden om de waterkwaliteit te verbeteren.

 

 

UITWERKING

Door Wetterskip frylân is er een aanbesteding uitgeschreven. Brinkvos Water kwam hierbij als winnaar naar voren. Het plan van Brinkvos Water zorgt voor circulatie van het water en een helofytenfilter gaat het water zuiveren. Daarnaast was de landschappelijke inpassing van het filter een belangrijk onderdeel van de beoordeling van de aanbesteding.

BrinkVos water heeft daarom aan mij gevraagd om te kijken naar de landschappelijke inpassing van het filter, het verzorgen van de technische tekeningen en om in de uitvoering te ondersteunen. C:UsersNietDocumentsbuitencreaties 2.0klantenbrinkvos_ruinDe filterbak hebben we tegen een aantal bestaande duinen aangelegd en met nieuw reliëf op laten gaan in het geheel. De vrije uitloop van het gefilterde water geven we een eerste aanzet. Door het slappe zand en de schommelingen van zomer en winterpeil zal deze na het eerste jaar al weg zijn. Spelende kinderen worden hier de vormgevers.

 

 

 

IMG_3441klein IMG_3482kleinIMG_3501kleinIMG_3484klein  IMG_3528kleinIMG_3515klein IMG_3518klein  IMG_3536klein IMG_4607klein IMG_4633klein IMG_4637klein

 

 

 

panorama1 copyklein

 

 

panorama2 copyklein

 

 

panorama3klein copy

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s