Werkwijze

Eerste gesprek

Spreekt mijn werk u aan, wilt u eens kijken wat ik voor u zou kunnen betekenen?

Dan beginnen we met een eerste kennismaking. Het eerste kennismakingsgesprek vindt bij u thuis plaats. Hierin zal ik wat over mijn werkwijze en mijn werk vertellen. Als u hier een goed gevoel bij heeft en er is een klik dan kan ik een eerste idee voor u gaan uitwerken. Om dit voor u te kunnen doen wil ik veel over u weten. Want gewoon een ontwerp maken is een koud kunstje, maar uw tuin, op maat gemaakt, naadloos volgens uw wensen, daar heb ik u voor nodig. Zaken als tuinstijl, architectuur, planten, tuin gebruik, komen dan onder andere aan bod.

Na het gesprek zal ik de tuin opmeten en in overleg een aantal foto s maken. Aan u vraag ik dan om na het gesprek een sfeerbord samen te gaan stellen. Dit zijn diverse foto`s van onderdelen, impressies of sferen die je graag in de tuin zou willen hebben.

Uiteraard is het eerste gesprek vrijblijvend.

 

Schetsontwerp

Aan de hand van ons gesprek, mijn inventarisatie en het sfeerbord heb ik een schets voor u uit gewerkt. Dit is een hand getekende schets waar de verschillende onderdelen van de tuin op terug te vinden zijn. Daarnaast is er een eerste aanzet voor de materialen en de beplanting. De gemaakte keuzes zal ik toelichten.

 

Mogelijke vervolg stappen;

  • U gaat niet met mij in zee, ik neem de spullen weer mee.
  • Het geheel nog eens overdenken, ik neem de spullen mee en wacht uw reactie af.
  • U laat het bij het schetsontwerp en koopt deze.
  • Het schetsontwerp verder uitwerken naar een voorlopig ontwerp.

 

Definitief ontwerp

De schets is aangepast en verder uitgewerkt tot een ontwerp. Dit gebeurt met een tekenprogramma. Ik laat zowel een overzicht tekening als verschillende 3D impressies zien. Hierdoor krijgt u een heel helder en duidelijk beeld hoe dat de ruimte er uit zal komen te zien. Dit zal ik bij u thuis presenteren. Eventuele aanpassingen kan ik hierna doorvoeren, daarna zal ik het ontwerp definitief maken. Het definitieve plan zal in een digitaal boekje worden gepresenteerd, hierin belichten we de volgende onderdelen;

  • Vraagstelling en Analyse
  • Ontwerptekening en 3D beelden
  • Materiaalkeuzes
  • Verlichting (indien van toepassing)
  • Technische details (indien van toepassing)
  • Matenplan

 

Beplantingsplan.

Met een beplantingsplan wordt goed bekeken op welke plek, welke plant het beste zou passen. Bepalend hierin zijn; uw voorkeuren, de specifieke kenmerken, de omgevingsfactoren, onderlinge verhoudingen en eventuele relatie met de omgeving. In een lijst vermeld ik de verschillende planten, de plantmaat, plantverband en de aantallen. Het ontwerp bepaalt hoe dat de plantvakken er uit zullen gaan zien en welke sfeer ze moeten gaan uitstralen. Vandaar dat de prijzen van een beplantingsplan altijd op aanvraag gaan.

 

Onderhouds- en Beheerplannen

Een buiten ruimte is niet klaar na de aanleg. Door op de juiste manier het onderhoud in te zetten, zal de ruimte volledig tot ontplooiing komen. Met dit plan wordt er beschreven hoe en wanneer de nodige onderhoudswerkzaamheden moeten gebeuren. Graag bespreek ik met u de mogelijkheden, de prijzen gaan op aanvraag.

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s