Globale schets, woonkavel in het openweide gebied

Globale schets, woonkavel in het openweide gebied

 

Randvoorwaarden

 

Locatie: nabij Weesp

Grondsoort: veen

Oppervlakte: ca. 0,5 ha

Opdrachtgever: particulier
 

AANLEIDING

De overvolle A1 heeft er toe geleid dat er momenteel in alle ijver plannen worden gemaakt voor de verbreding en verplaatsing van deze rijksweg. De exacte locatie is nog niet bekend, wel is er bekend dat de boerderij van de op­drachtgever zal moeten wijken.

De opdrachtgever heeft (met hulp) de volledige boerderij gerestaureerd. Inmiddels hebben de woning en de zeer unieke locatie een erg hoge emotionele waarde. De opdrachtgever wil dan ook graag in de buurt een nieuwe woning bouwen wat in verhouding staat tot de huidige woning.

Momenteel is de opdrachtgever aan het kijken naar de mogelijkheden zijn voor een kavel met woonfunctie ten zuiden van Weesp gelegen in de Aetveldsche polder. Bij de inrichting en vormgeving van de nieuwe woonkavel staat landschappelijke inpassing hoog in het vaandel.

 

UITWERKINGr_woonkavel  

De woonkavel wordt verdeeld in een aantal deelgebieden die door een brede laan met elkaar worden verbonden. Door de kavel op te delen kunnen de verschillende zones naar functie worden ingevuld. Naast de verdeling van de kavel naar functie kunnen we het gebied ook verdelen in lagen. Te noemen water; bomenlaan, singel, grasland, bebouwing en routing. Elke laag is in een bepaalde tijdsperiode ontstaan of gecreëerd.

Er is ervoor gekozen om te spelen met de volgorde van oude en nieuwe lagen. Door oude en nieuwe lagen te mengen ontstaat er een geheel waarbij nieuwe lagen zijn toegevoegd zonder dat dit ten koste gaat van de landschappelijke inpassing en het unieke polderkarakter.

 

 

s_woonkavel_ll

 

t_woonkavel_lll

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s